Vi kartlegger dine føtters behov

Vi kartlegger dine føtters behov

Tre av fire nordmenn vil oppleve fotplager i løpet av livet.

Basisfot's fotterapeuter får folk på føttene!

Tråkker du skoene skjeve eller har mer alvorlige feilstillinger i føttene, kan fotterapeuten hjelpe til med såler og avlastninger slik at smerter kan avverges eller bli borte.

  • Fotterapeuter er autorisert helsepersonell, og har kunnskap og kompetanse om riktig fottøy, gangmønster og sykdommer som har innvirkning på føttene.
  • Fotterapeuter er eneste yrkesgruppe som vurderer hele foten, både hud, negler, muskler og skjelett. Et viktig perspektiv innen fotterapi er å vurdere hvordan fottøy kan utløse, opprettholde eller forverre fotplager. Fotterapeuten vurderer også hud- og neglelidelser i sammenheng med feilstillinger i skjelettet.
  • Fotterapeuten gir råd til stell og trening av føtter.
  • Fotterapeuter samarbeider med annet helsepersonell som leger, fysioterapeuter og ortopediingeniører.

Tre av fire nordmenn vil oppleve fotplager i løpet av livet.

Det er kanskje ikke så rart med tanke på de belastninger føttene er utsatt for. En person går i gjennomsnitt ca 9000 skritt daglig. Føttene våre er skapt til å klare denne oppgaven uten smerter.

De fleste fotplager skyldes imidlertid feil bruk av fottøy. Fottøy som ikke er tilpasset foten og situasjonen kan føre til belastningsskader, hud- og neglplager.

Under en konsultasjon tas det statisk og dynamisk avtrykk av føttene for å finne feilstillinger og belastningspunkter. Ut ifra dette kan vi kartlegge kundens behov og lage individuelt tilpasset avlastningssåle. En slik såle kan hjelpe både i forhold til hælspore, tverrplattfot, hulfot, plattfot samt plantar facitt (betennelse).

Bestill time til fotanalyse for såler